Connect+ gebruiken

Op deze pagina vindt u de instructies voor het dagelijks gebruik van ons Connect+ laadpunt. Wij gaan hierbij uit van de meest voorkomende situatie waarbij authenticatie door de gebruiker verplicht is. Afhankelijk van uw specifieke instellingen kunnen er kleine afwijkingen zijn maar het algehele gebruik zal hetzelfde blijven.

Laden starten

1. Steek de laadkabel in de Connect+ en in uw auto. De LED-ring zal geel oplichten.
  2. Scan de laadpas. De LED-ring zal een paar keer groen knipperen als de pas door het systeem wordt herkend.
  3. De stekker zal nu worden vergrendeld. De LED-ring zal lichtblauw oplichten terwijl uw auto zich klaarmaakt om te laden. Zodra de auto begint met laden zal de LED-ring donkerblauw oplichten.

Laden stoppen

1. Scan de laadpas om het laden te stoppen. De LED-ring zal een paar keer groen knipperen.
  2. Wacht tot de LED-ring geel oplicht. De stekker zal worden ontgrendeld.
  3. Verwijder de laadkabel uit de Connect+ en uw auto.

Status van het laadpunt

De LED-ring geeft de status van uw laadpunt aan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende status indicaties.
Let op! Hieronder vindt u de standaard instellingen van de Connect+. Het is mogelijk om deze instellingen aan te passen waardoor onderstaande bij sommige installaties kan afwijken.

Kleur LED-ring

Status

Uit

Het laadpunt staat aan en in de stand-by modus of heeft geen stroom.

Geel

De stekker is ingestoken maar er is nog geen transactie gestart.

Groen - knipperen

De laadpas is geautoriseerd door het systeem.

Licht Blauw

De transactie is gestart maar er wordt niet geladen. Dit kan veroorzaakt worden door:

• - De auto is volgeladen

• - De auto of laadpaal is nog in de voorbereiding om het laden te starten.

• - Er is niet voldoende vermogen beschikbaar vanaf de woning (enkel wanneer dynamische load balancing is geïnstalleerd

Donker Blauw

De auto is aan het laden.

Blauw - pulseren

De auto is aan het laden met minder vermogen.

Rood

De laadpaal staat in storing.

Rood - knipperen

De laadpas is wordt geweigerd.