Edge

Edge

Verschil Edge vs. andere energiemeters?

Waar de eDPB, eDSB en eDLB energiemeters zijn die hun meeting doorgeven aan een lader, is de Edge geen energiemeter. Bij installaties van een standalone lader en in traditionele laadpleinen en kleinere/eenvoudigere laadpleinen wordt de load balancing geregeld door één van de laders die als Master fungeert. De Master leest de energiemeter uit en communiceert met alle andere laadpalen om zo het beschikbare vermogen te verdelen. In het geval van de Edge wordt deze load balancing functionaliteit niet door een lader gedaan maar door de Edge die de functie van de Master overneemt. Hierbij is de Edge degene die de energiemeter uitleest en met alle laders communiceert om het beschikbare vermogen te verdelen.

Wanneer de Edge?

Wanneer zou je nu voor de Edge moeten kiezen?
  1. Grotere laadpleinen - Vanwege de beperkte rekenkracht kunnen Master laadpalen in het geval van bijv. de Connect Business of onze Dual Wallbox, niet meer dan 16 laders aan (32 laadpunten). De Edge kan er tot 100 aan.
  2. Verschillende type laadpalen - Traditionele opstellingen met een Master lader kunnen normaal alleen toegepast worden op laders van hetzelfde type en/of merk. De Edge werkt via OCPP en kan verschillende type laders combineren.
  3. Complexere installaties - De Edge kent uitgebreidere functionaliteiten. Load balancing op laders zelf kunnen enkel rekening houden met een maximaal vermogen op het meetpunt, een maximaal vermogen van alle laders in het laadplein tezamen en een maximaal vermogen per lader en socket. De Edge kan complexere structuren aan met meerdere sub-groupen aan laders of zelfs sub-sub-(etc-)groepen. Daarnaast kan de Edge rekening houden met meerdere meetpunten voor ongecontroleerd vermogen en evt. andere bronnen zoals zonnepanelen.
  4. Priority charging  - De Edge heeft mogelijkheden om priority charging in te stellen per laadpunt of zelfs per laadpas.
  5. Dynamische vermogensprofielen - De Edge heeft de mogelijkheid om verschillende maximale vermogens in te stellen op basis van tijd. Dit is praktisch bij bijvoorbeeld contracten met verschillende gecontracteerde vermogens op verschillende tijdstippen.