Chargewell App - Gebruiken

Chargewell App - Gebruiken

Met de Easy Charging Quality app zie je in 1 opslag de dichtstbijzijnde laadpalen en de prijs van je oplaad sessie. De app geeft je toegang tot meet dan 450.000 laadpunten in 22 landen. In dit stappenplan leggen we uit hoe je de app kunt gebruiken om laadpunten te zoeken en transacties te starten. 



Laadpunten zoeken. 



De app laad standaard de laadpunten bij u in de buurt zien op de kaart. Via de zoekfunctie kunt u zoeken op verschillende locaties. Daarnaast is het ook mogelijk om de QR code van een laadpunt te scannen om zo direct naar dit laadpunt te gaan.

Via het filter menu (A) is het mogelijk om verschillende zoekfilters in te stellen.

Wilt u de beschikbare laadpunten liever als lijst doorzoeken? Druk dan op de lijstweergave. (B)



Transacties starten met uw laadpas via de app.

klik op het gewenste laadpunt op de kaart of in de lijst.  (A) U krijgt nu de prijsinformatie te zien. Klik op ‘opladen’ (B) om naar het volgende scherm te gaan. In het betaal menu kiest u ‘Laadpas’ en klik op ‘start met laden’. (C) Volg nu de instructies op de laadpaal.

Staat er geen oplaadknop? Dan is het laadpunt helaas nog niet schikt om op afstand een laadsessie te starten. Dit heeft te maken met de instellingen van de externe laadpunt operator waar wij geen invloed op hebben. U kunt nog wel u laadpas tegen de kaartlezen van de paal houden om een sessie te starten



Transacties starten via bank of Creditcard.


Klik op het gewenste laadpunt op de kaart of in de lijst. U krijgt nu de prijsinformatie te zien. Klik op ‘opladen’ om naar het volgende scherm te gaan. 

In het betaal menu kiest u ‘Creditcard / Betaalpas’ en klik op ‘ga door’.  (A / B) Gebruikt u de app anoniem? Dan kunt u ook uw email adress achterlaten om een kopie van de factuur te ontvangen. Ook kunt u hier kiezen om via iDeal of Creditcard te betalen. (C)  Binnenkort zullen ook betalingen via Bancontact worden toegevoegd.

Vervolgens krijgt u het bedrag te zien welk bedrag er ter reservering van uw rekening wordt afgeschreven. Druk op doorgaan naar betaling en voor de instructies uit van uw bank. Vervolgens kunt u beginnen met laden.



Transacties stoppen via de app. 


Bij sommige laadpalen is het mogelijk om een transactie via de app te stoppen (ook als u deze heeft gestart door uw laadpas te scannen bij de paal). 

Ga naar uw account en klik op 'transactie geschiedenis'. Als het mogelijk is om de transactie te stoppen dan ziet u bij de bovenste transactie de knop 'bezig' (A). Duk op 'bezig' (A) om naar de details van de transactie te gaan. 
Druk vervolgens op 'stop laden' (B) om het laden te stoppen. U ziet vervolgens de afrekening van de laadsessie. 



Overige functies. 



In uw account kunt u meerdere instellingen wijzigen of inzien. Zo kunt u het model auto koppelen aan de app zodat een inschatting gemaakt kan worden van de totale laadtransactie. Ook is het mogelijk om uw laadgeschiedenis in te zien of om (extra)laadpassen toe te voegen aan uw account.

Via app instellingen kan de taal veranderd (Engels, Nederlands, Duits, Frans, Pools, Grieks) worden (deze staat standaard op auto detectie).

 Via de support button krijgt de gebruiker toegang tot informatie zoals de FAQ, Legenda, Helpdesk (telefoonnummer), website (Chargewell) en een directe link naar de Email (support@chargewell.nl)



    • Related Articles

    • Chargewell App - Aanmelden

      Met de Easy Charging Quality app zie je in 1 opslag de dichtstbijzijnde laadpalen en de prijs van je oplaad sessie. De app geeft je toegang tot meet dan 450.000 laadpunten in 22 landen. In dit stappenplan leggen we uit hoe je de app kunt downloaden ...
    • Connect+ gebruiken

      Op deze pagina vindt u de instructies voor het dagelijks gebruik van ons Connect+ laadpunt. Wij gaan hierbij uit van de meest voorkomende situatie waarbij authenticatie door de gebruiker verplicht is. Afhankelijk van uw specifieke instellingen kunnen ...
    • Medewerkers beheren

      In dit artikel leggen we uit hoe u medewerkers kunt beheren in uw bedrijfsaccount. Heeft u nog geen bedrijfsaccount dan kun u deze aanmaken via onderstaande link: Maak hier uw bedrijfsaccount aan. Inloggen op mijn bedrijfsaccount. Maakt u gebruik van ...
    • Laadpas koppelen en beheren

      Laadpassen zijn een middel om gebruikers te identificeren waardoor een laadpunt kan bepalen óf en tegen welk tarief er geladen mag worden. Deze toegangscontrole en tariefbepaling gebeurd op gebruikersniveau en niet op pasniveau. Dit maakt het ...
    • Basics CPO & e-MSP

      In dit artikel leggen we kort de basics uit van ons CPO & e-MSP aanbod. Wat is het en hoe werkt het bij Chargewell? CPO CPO staat voor ChargePoint Operator. Dit is ons aanbod voor het beheer van laadpunten. Onder dit aanbod vallen onder andere de ...